İlkokul kademesi yaklaşık 6-10 yaş somut işlemler dönemini kapsadığı için öğrencilerle yapılan psikolojik danışma ve rehberlik faaliyetlerinin niteliği oldukça önemlidir. Elbette bu kademede sadece öğrencilere yönelik yapılan çalışmalar yeterli gelmemekte bu sebeple, yapılan çalışmaların etkililiğini artırmak amacıyla veli ve öğretmenle de işbirliği kurmak önemli olmaktadır.
İlkokul kademesinde rehberlik hizmetleri; öğrencinin okula uyum sağlaması, eğitim ortamlarına ve öğrenmeye yönelik olumlu tutum geliştirmesi, öğrenmeyi öğrenme ve öğrendiklerini aktarmaya yönelik bilişsel beceriler kazanması, kendini tanıması, özgüven geliştirmesi, duyguları tanıma ve ifade etme, arkadaş edinme, problem çözme gibi becerileri kazanması amacıyla yürütülür.
Çocuğa Yönelik
Aileye Yönelik
Öğretmene Yönelik
Psikolojik danışmanların okuldaki tüm öğretmenlerle temas halinde ve işbirliği içinde olmaları gerekmektedir. Bu hem öğrencileri tanımak hem de rehberlik faaliyetlerinin kesintiye uğramadan devam edebilmesi için gereklidir. Okulumuz öğretmenlerine yönelik düzenlenen çalışmalar şu şekildedir:
Hafta içi her gün birer saat Türkçe, Sosyal Bilgiler, Matematik, Fen Bilimleri ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden öğrencilerimizin kazanım eksiklerini gidermek için yapılan etüt çalışmalarımız 8. sınıflarımızda 4 ya da 5 kişilik küçük grup çalışmaları ile devam eder. Bu gruplar öğrencilerimizin gelişim düzeyleri ve öğrenme stillerine göre DENEME SINAVLARI doğrultusunda şekillenir. Deneme sınav sonuçları K12 sistemi üzerinden detaylı analizleri ile öğretmenler ve anne babalara iletilmektedir. Etüt çalışmalarında bu analizlerden yararlanılarak eksik kazanım odaklı LGS dersleri çalışılmaktadır.
5. sınıflarımızda Yabancı Dil Ağırlıklı Program uygulandığı için etüt çalışması yapılmamaktadır.
Buradaki avantaj her öğrencimizin ders programının içinde yer alan etütlere katılmasıdır ve etütlerimiz son saatlere bırakılmaz.